Accountmanager New Business

Wij zijn per direct op zoek naar een gemotiveerde, enthousiaste accountmanager New Business op ons kantoor in Nieuwkuijk.

Heb jij passie voor sales en een gevoel voor ondernemerschap? Ben jij een optimist die werkelijk overal kansen in ziet? Als accountmanager benader jij interessante bedrijven en zet je alles op alles voor een succesvolle samenwerking. Dat doe jij vol overgave en enthousiasme.

Het is een functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Geen dag is hetzelfde. Jij gaat op pad om potentiele opdrachtgevers te leren kennen en onderhoudt bestaande relaties. Klik HIER voor meer informatie.

Project Rijswijk

Project Rijswijk

De afgelopen tijd zijn we bezig geweest in Rijswijk met een opdracht bij EPO (European Patent Office). Montage werkzaamheden van entresolvloeren.

EU: deeltijdwerkers meer rechten

Volgens de Europese Commissie moet flexwerk een minimaal niveau van bescherming krijgen. Werknemers met een niet-standaard arbeidsovereenkomst krijgen daarom betere arbeidsvoorwaarden.

De Europese Commissie heeft hierover een voorlopig akkoord gesloten met het Europees Parlement en de Raad. Volgens EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk) zorgt het akkoord voor transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Lees het artikel hier verder.

Bron: Europese Commissie, 7 februari 2019

Vernieuwde website

Vandaag heeft Workroem haar vernieuwde website online gezet.

Er zijn vooral verbeteringen aangebracht die het voor zowel werknemer als opdrachtgever eenvoudiger maakt de tools te gebruiken. Maar ook wat informatie over het ontstaan van Workroem.

Neem gerust een kijkje op onze website en laat je gegevens achter op het contactformulier zodat we je op de hoogte kunnen houden van verdere ontwikkelingen.

Hartelijke groet namens het team van Workroem!

Vacature Monteurs

Voor diverse opdrachtgevers zijn wij op zoek naar monteurs.Heb jij ervaring in het monteren van vloeren?

Heb jij een goed technische inzicht?

Wellicht dat wij dan op zoek zijn naar jou!

Functie eisen:– LBO/MBO werk-denkniveau-Werkmentaliteit

Aantal uitzenduren stijgt weer

In het tweede kwartaal van 2016 steeg het aantal uitzenduren met 2,9 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, meldt CBS. In het eerste kwartaal daalde het aantal uitzenduren met 1,4 procent. Zowel de uren in kortlopende als in langlopende contracten namen toe in het tweede kwartaal.

Het aantal uitzenduren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling steeg met 3,1 procent. In het eerste kwartaal daalde het aantal uren in langlopende contracten met 3,5 procent. Daarvoor steeg dit aantal vier jaar onafgebroken.

Het aantal uren in kortlopende contracten steeg met 2,7 procent. Een kwartaal eerder was de stijging 0,8 procent. Het aantal uren in kortlopende contracten neemt al twee jaar toe. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans voor op die van de rest van de arbeidsmarkt.

Bron: CBS

NBBU bemiddelingsovereenkomst ZZP – akkoord Belastingdienst

Branchevereniging NBBU meldt dat zzp-bemiddelaars gebruik kunnen maken van een door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomst. Met de overeenkomst kunnen risico’s bij bemiddeling van zzp’ers na het vervallen van de VAR worden afgedekt.

Met de invoering van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA) per 1 mei 2016 wordt de VAR afgeschaft en het werken met een beoordeelde overeenkomst geïntroduceerd. Dankzij het akkoord tussen de Belastingdienst en de NBBU kunnen zzp-bemiddelaars daar nu de goedgekeurde modelovereenkomst zzp-bemiddeling voor gebruiken.

Met de overeenkomst wordt zekerheid ontleend over de afdracht van loonheffingen. Van belang is wel dat gewerkt wordt conform de overeenkomst. Anders bestaat alsnog de kans dat de Belastingdienst achteraf oordeelt dat er sprake is van een (fictieve) dienstbetrekking tussen de bemiddelaar en de zelfstandige. Die moeten dan met terugwerkende kracht loonheffingen afdragen.

Lees het hele artikel op http://www.flexnieuws.nl/2016/03/29/nbbu-bemiddelingsovereenkomst-zzp-akkoord-belastingdienst/#.VvphMDY-JEc

FNV en CNV verbreken samenwerking SNA

De vakbonden FNV en CNV verbreken de samenwerking met een belangrijk orgaan in de uitzendbranche. Ze stappen uit de Stichting Normering Arbeid (SNA).

De SNA is opgericht voor zelfregulering en bestrijding van malafide praktijken in de uitzendsector.

De SNA is opgericht voor zelfregulering en bestrijding van malafide praktijken in de uitzendsector.

FNV persbericht:
“FNV en CNV hebben zorgen over het SNA-keurmerk voor uitzendbureaus en onderaannemers. De vakbonden stuiten steeds vaker op uitzendbureaus die constructies hanteren om de cao te ontduiken, en tóch een keurmerk hebben. FNV en CNV hebben dan ook besloten zich terug te trekken uit de stichting SNA (Stichting Normering Arbeid).

‘Dit keurmerk scheidt onvoldoende de malafide van de bonafide bedrijven. Werknemers zijn hiervan de dupe; zij worden onderbetaald en verkeren steeds vaker in steeds grotere onzekerheid. Wij gaan de opdrachtgevers die schimmige uitzendbureaus inhuren de komende tijd nóg sterker op hun verantwoordelijkheid wijzen’, zegt Mariëtte Patijn, FNV-arbeidsvoorwaardencoördinator.”

Lees de rest van het artikel hier

(bron:Flexnieuws)

Workroem in 2016

Ook in 2016 staan onze uitzendkrachten klaar om voor u aan de slag te gaan!
Bent u op zoek naar tijdelijke medewerkers of medewerkers voor een langere periode, neem dan contact met ons op. Klik hier voor de contact gegevens.

Montage Project Engeland

Onze uitzendkrachten hebben met succes het werk in Engeland afgerond. Voldaan zijn ze terug en klaar voor de nieuwe klus in Duitsland!
De werkzaamheden bestonden uit monteren en demonteren van etagevloeren.
Workroem is zeer tevreden over de samenwerking met de opdrachtgever Anera BV, het goede resultaat en natuurlijk onze uitzendkrachten die deze klus hebben geklaard!